فهرست مطالب

رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری - پیاپی 36 (تابستان 1399)

فصلنامه رویکردهای پژوهشی نوین در مدیریت و حسابداری
پیاپی 36 (تابستان 1399)

  • جلد ششم
  • تاریخ انتشار: 1399/06/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی مهدی زاده رستم، وحید بادپا * صفحات 1-12

    این پژوهش در راستای بررسی تیم مدیریت ارشد و موقعیت استراتژی در سازمان بر عملکرد سیاسی در شهرداری شیراز به مرحله ارزیابی قرار گرفت. مورد بررسی ارزیابی ضرایب مسیر بین متغیرهای نهفته مدل در سطح معناداری حداقل 5 درصد می باشد. این امر از طریق بررسی دو بخش ضرایب t و ضرایب مسیر (β) صورت گرفته است. خروجی های توصیفی تحقیق جهت درک بهتر و تحلیل صحیح تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی می باشد و از نظر ماهیت توصیفی دارد. نتایج حاصل از بررسی فرضیات تحقیق در شکل ها و جداولی به طور مختصر ارایه گردید. تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار Smart PLS23 و روش حداقل مربعات جزیی انجام می پذیرد. در این روش پس از بررسی انواع روایی و پایایی ابزار گردآوری اطلاعات، اقدام به بررسی مدل کلی و در نهایت فرضیات کرده ایم. مدل های PLS در دو مرحله که در مرحله اول مدل بیرونی (هم ارز مدل اندازه گیری یا سنجش) (تحلیل عاملی تاییدی) بوده و از طریق تحلیل های روایی و پایایی و تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار می گیرد. مرحله دوم مدل درونی که مشابه مدل ساختاری در سایر نرم افزارها (Lisrel22,AMOS23,EQS20) است به وسیله برآورد مسیر بین متغیرها و تعیین شاخص های برازش مدل بررسی می شود.

    کلیدواژگان: تیم مدیریت ارشد، موقعیت استراتژی، محیط استراتژی، عملکرد سیاسی
  • نسترن مزارع، عباس ثابت* صفحات 13-23

    به منظور ایجاد مزیت رقابتی، سازمان ها باید به تغییرات سرعت دهند و بدین منظور وجود کارکنانی با تعهد و ویژگی های شخصیتی مطلوب ضروری است. ویژگی های  شخصیتی قوی و تعهد سازمانی نیز اساسا از طریق رفتارهای شهروندی سازمانی ایجاد می شود. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین رفتار شهروندی سازمانی با مزیت رقابتی بر اساس نقش میانجی تسهیم دانش انجام گردید. تحقیق حاضر از منظر هدف کاربردی و از منظر شیوه گرد آوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان بانک سامان در شهر شیراز است؛ که تعداد آنها بر اساس اطلاعات 180 نفر می باشد روش نمونه گیری در این پژوهش، به صورت گروهی صورت گرفت. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 123 نفر تعیین گردید. به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نظر و سنجش متغیر های تحقیق، از پرسش نامه استاندارد استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار (8.8  lisrel)استفاده شد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد رفتار شهروندی سازمانی ارتباط معناداری با تسهیم دانش و مزیت رقابتی دارد. همچنین تسهیم دانش ارتباط معناداری با مزیت رقابتی سازمان مورد مطالعه دارد

    کلیدواژگان: مزیت رقابتی، تسهیم دانش، رفتار شهروندی سازمانی
  • سهیل جهانفر * صفحات 24-47

    در این پژوهش بررسی رابطه  کارایی مدیریت با  سرمایه گذاری مدیریت سود واقعی و تعهدی در شرکت های پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار گرفته است. برای مدیریت سود واقعی مطابق با پژوهش کوهن و زاروین (2010)، با جریان های نقد عملیاتی غیرعادی برآورد شد، به نحوی که باقیمانده مدل (ABCASH)  به عنوان معیار جریان های نقد عملیاتی غیرعادی در نظر گرفته شده است و برای سود تعهدی از مدل تعدیل شده جونز و برای کارایی مدیریت از الگوی دمرجیان و همکاران (2012) استفاده شد. در این تحقیق از داده های جمع آوری شده نمونه آماری تحقیق که شامل 114 شرکت در دوره زمانی 1388-1394 می باشد، فرضیه های تحقیق مورد آزمون قرار گرفت. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های پس رویدادی است که بر مبنای تجزیه و تحلیل داده های مشاهده شده انجام شده است و این تحقیق از لحاظ طبقه بندی تحقیق بر مبنای هدف، از نوع تحقیقات کاربردی است. تحقیق کاربردی تحقیقی است که نظریه، قانونمندی ها، اصول و فنون را برای حل مسایل اجرایی و واقعی به کار می گیرد. از لحاظ طبقه بندی تحقیق بر حسب روش، تحقیقی توصیفی محسوب می شود. روش آزمون فرضیه ها روش داده های پانل می باشد که با بهره گیری از نرم افزارهای 9 Eviews مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان می دهد که مدیریت سود تعهدی و مدیریت سود واقعی بر کارایی مدیریت ارتباط مستقیم و معنی دار وجود دارد؛ به عبارت دیگر، هرچه مدیریت سود واقعی و تعهدی بیشتر شود، کارایی مدیریت نیز بیشتر خواهد بود.

    کلیدواژگان: سود تعهدی، سود واقعی، کارایی مدیریت
  • علیرضا مؤمنی، سیده زهرا حسینی* صفحات 48-62

    موسسات بزرگ حسابرسی، نتیجه ی صدها سال ادغام و تحصیل هستند. به سبب بروز مشکلاتی که در موسسات حسابرسی کوچک و متوسط به وجود آمده و معمولا گریزی از آن نیست، ادغام روندی ضروری برای استمرار حیات حرفه ی حسابرسی در ایران است. پژوهش حاضر کوشیده است میزان تاثیر حق الزحمه ی حسابرسی و میزان تاخیر در روزهای گزارش حسابرسی بر کیفیت حسابرسی شرکت هایی که از خدمات این شرکت ها استفاده کرده اند را مورد بررسی قرار دهد. به همین منظور و جهت نیل به اهداف پژوهش تعداد 80 شرکت به عنوان نمونه و با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شده است. ازآنجا که نتایج این پژوهش می تواند در تصمیم گیری های شرکت ها و موسسات حسابرسی مورد استفاده قرار گیرد، از نوع پژوهش های کاربردی است. همچنین با توجه به اینکه این پژوهش در پی یافتن ارتباط بین چندین متغیر است، از نوع توصیفی- همبستگی و روش شناسی آن از نوع پس رویدادی است. تعداد سال های مورد بررسی 5 سال است (1393-1397). مدل های مورد بررسی، رگرسیون خطی چندگانه است که با استفاده از نرم افزار ایویوز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شده است. نتایج بررسی فرضیات نشان داد که در شرکت هایی که از خدمات حسابرسان ادغام شده استفاده کرده اند، بین  حق الزحمه ی حسابرسی و کیفیت خدمات حسابرسی رابطه ی مثبت وجود دارد اما این رابطه در شرکت هایی که از خدمات حسابرسان ادغام  نشده استفاده نکرده اند، منفی است. در شرکت هایی که از خدمات حسابرسان ادغام شده استفاده کرده اند، بین  تاخیر در گزارش حسابرسی و کیفیت خدمات حسابرسی رابطه ی منفی وجود دارد و در شرکت هایی که از خدمات حسابرسان ادغام  نشده استفاده نکرده اند، بین  تاخیر در گزارش حسابرسی و کیفیت خدمات حسابرسی رابطه ی مثبت وجود دارد.

    کلیدواژگان: ادغام، مؤسسه‌ی حسابرسی ادغام شده، کیفیت حسابرسی، حق‌الزحمه‌ی حسابرسی، تأخیر گزارش حسابرسی
  • محسن عرب یارمحمدی*، فرهاد دهدار صفحات 63-83

    خطر سقوط قیمت سهام در بازار یکی از نگرانی های اصلی سرمایه گذاران است و پژوهش در این زمینه می تواند برای بازار سرمایه حایز اهمیت باشد. این تحقیق در پی بررسی رابطه بین حاکمیت شرکتی، ابهام گزارشگری مالی و سقوط قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. اجزای حاکمیت شرکتی مورد استفاده در این تحقیق شامل درصد مالکیت سهامداران نهادی، نسبت تمرکز مالکیت سهام، درصد سهامداران مدیریتی، استقلال هییت مدیره، اندازه هییت مدیره، نفوذ مدیر عامل، دوگانگی مدیر عامل و درصد سهام شناور آزاد می باشند. نمونه آماری موردپژوهش شامل 95 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در دوره 5 ساله 1388 تا 1392 می باشد. برای بررسی و آزمون فرضیه ها، از آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیه ها نشان می دهد که بین هیچکدام از اجزای حاکمیت شرکتی و سقوط قیمت سهام رابطه معناداری وجود ندارد؛ اما بین ابهام گزارشگری مالی و سقوط قیمت سهام در شرکت ها رابطه معناداری وجود دارد. روش مورداستفاده در این تحقیق از نوع همبستگی می باشد. این روش در مورد پژوهش هایی که هدف آن ها کشف رابطه بین متغیرهای مختلف می باشد، سودمند است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات شبه تجربی یا پس رویدادی (با استفاده از اطلاعات گذشته) است که بر اساس از اطلاعات واقعی بازار سهام و صورت های مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام می شود. ازلحاظ اینکه این تحقیق به مطالعه داده های مرتبط با پنج سال متوالی و مقاطع زمانی خاص می پردازد در قالب تحقیقات سری زمانی و مقطعی می باشد و ازآنجایی که نتایج کسب شده را می توان در فرآیند تصمیم گیری استفاده کرد، این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی محسوب می شود.

    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، ابهام در گزارشگری مالی، سقوط قیمت سهام
  • زهره عارف منش، سید محسن صالحی وزیری، مجید برزگر صفحات 84-97

    تحقیقات درزمینه رابطه موانع ورود به صنعت و عملکرد شرکت نشان می دهد، موانع ورود به صنعت باعث کاهش عملکرد شرکت های تازه وارد به صنعت می شوند. از این رو هدف این پژوهش بررسی رابطه ی بین عملکرد شرکت و موانع ورود به صنعت (صرفه جویی ناشی از مقیاس، سرمایه بری صنعت، سودآوری صنعت، رشد صنعت، اندازه صنعت، شدت تحقیق و توسعه و شدت تبلیغات صنعت) در شرکت ها می باشد تا چگونگی تاثیر گذاری موانع ورود به صنعت بر عملکرد شرکت ها مورد بررسی قرار گیرد. تحقیق حاضراز نوع تحقیق پس رویدادی و بر اساس هدف از نوع تحقیقات کاربردی می باشد. ازلحاظ تجربی، تحقیق حاضر در حوزه تحقیقات حسابداری و مبتنی بر اطلاعات واقعی در صورت های مالی می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره می باشد. ازاین رو 105شرکت در بازه ی زمانی 1393 الی 1398  به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفت. برای روابط بین متغیرها از روش رگرسیون حداقل مربعات معمولی و نرم افزار Eviews10 استفاده شده است  و برای ارزیابی عملکرد از شاخص کیو توبین استفاده شده است.یافته های تحقیق نشان می دهد که بین عملکرد شرکت و صرفه جویی ناشی از مقیاس، سرمایه بری صنعت، سودآوری صنعت و رشد صنعت رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بین عملکرد شرکت و اندازه صنعت، شدت تحقیق و توسعه و شدت تبلیغات صنعت رابطه منفی و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: عملکرد شرکت، موانع ورود به صنعت، شاخص کیو توبین
  • زینب نوری *، حسین بخشی صفحات 98-115

    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مولفه جنسیت بر حجم سود انباشته تقسیم شده در شرکتها می باشد. روش تحقیق توصیفی همبستگی و با استفاده از داده های پس رویدادی و با روش استقرایی بوده است. جامعه ی آماری این تحقیق را تمامی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل می دادند. نمونه تحقیق شامل بخشی از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به تعداد 84 شرکت که داده های مالی سالهای 1392 الی 1397 استخراج شده بودند؛ تشکیل می دادند. روش تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تکنیک معادلات ساختاری در نرم افزار ایویوز 7 انجام شده است. نتایج تحقیق نشان داد که؛ تعداد زنان عضو هییت مدیره و نسبت مدیران زن مستقل بر حجم سود انباشته تقسیم شده تاثیر معناداری دارد. نسبت مدیران مرد مستقل و نسبت مدیران داخلی زن بر حجم سود انباشته تقسیم شده تاثیر معناداری دارد؛ اما نسبت وزنی مدیران داخلی زن به مدیران زن هییت مدیره بر حجم سود انباشته تقسیم شده تاثیر معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: ترکیب جنسیتی، هیئت مدیره، پرداخت سود سهام
  • مرتضی شفیع زاده*، حبیب موحدی کوزانی صفحات 116-134

    امروزه مدیریت بحران جزء جدایی ناپذیر برنامه ریزی شهری معاصر تلقی می شود و از جمله سناریوهای کارآمد برای ساماندهی وضعیت آسیب دیدگان «مکان یابی اسکان اضطراری» است. اسکان اضطراری مرحل ه ای است که طی آن فرایندهای اجتماعی توانمندسازی و بهبود نوع سکونتگا ه ها پس از بحران صورت می گیرد. از نظر اجتماعی مسکن اضطراری به معنای نجات آوارگان، کمک به مصدومان و شروع فعالیت های روزانه پس از بحران است. در این نوع اسکان، فرایندهای اجتماعی توانمندسازی و بهبود نوع سکونتگاه ها پس از بحران انجام می گیرد. پژوهش حاضر به دنبال شناسایی اماکن امن جهت اسکان اضطراری شهروندان شهر رشت در هنگام بحران است. رویکرد حاکم بر این پژوهش توصیفی تحلیلی و نوع تحقیق اسنادی و پیمایشی است. براساس داده های استخراج شده از طرح جامع شهر شهر رشت، معیارهای نزدیکی به کاربری مسکونی، وجود فضای باز، دوری از مناطق دارای مخاطرات طبیعی، دسترسی به شبکه های مناسب و دوری از تاسیسات مخاطره آمیز به عنوان شاخص های مکان یابی انتخاب شدند. سپس از کارشناسان مسایل شهری خواسته شده اولویت ها را مشخص سازند. نتایج نشان داد وجود شبکه دسترسی مناسب دارای بیش ترین وزن (0.242) و نزدیک بودن به کاربری مسکونی دارای کم ترین وزن (0.110) است. در نهایت مکان های پیشنهادی جهت اسکان اضطراری در هر یک از مناطق شهر رشت ارایه شد.

    کلیدواژگان: اسکان اضطراری، اسکان موقت، مدیریت بحران و بالایای طبیعی
|
  • Mehdi Mehdizadeh Rostam, Vahid Badpa* Pages 1-12

    This study was evaluated in order to investigate the senior management team and the position of strategy in the organization on political performance in Shiraz Municipality. The evaluation of path coefficients between the latent variables of the model is at a significance level of at least 5%. This has been done by examining the two parts of coefficients t and coefficients of path (β). Descriptive research outputs have been used for better understanding and correct analysis of the research. The research method is applied in terms of purpose and is descriptive in nature. The results of the research hypotheses were briefly presented in figures and tables. The analysis is performed using Smart PLS23 software and partial least squares method. In this method, after examining the types of faces The reliability of the data collection tool, we have examined the general model and finally the hypotheses. PLS models in two stages, which in the first stage is the external model (equivalent to the measurement model) (confirmatory factor analysis) and is examined through validity and reliability analysis and confirmatory factor analysis. The second stage of the internal model, which is similar to the structural model in other software (Lisrel22, AMOS23, EQS20), is examined by estimating the path between variables and determining the model fit indices.

    Keywords: Senior management team, strategy position, strategy environment, political performance
  • Nastaran Mazarei, Abbas Sabet* Pages 13-23

    In order to create a competitive advantage, organizations must accelerate change, and for this purpose, it is necessary to have employees with commitment and desirable personality traits. Strong personality traits and organizational commitment are also created primarily through organizational citizenship behaviors. Therefore, the present study aimed to investigate the relationship between organizational citizenship behavior and competitive advantage based on the mediating role of knowledge sharing. The present study is descriptive-correlational in terms of applied purpose and in terms of data collection method. The statistical population of the present study is the employees of Saman Bank in Shiraz; The number of them is based on the information of 180 people. Sampling method in this study was done in groups. The sample size was determined based on Cochran's formula of 123 people. In order to collect the desired information and measure the research variables, a standard questionnaire was used. Software (Lisrel 8.8) was used to analyze the data. The results of path analysis showed that organizational citizenship behavior has a significant relationship with knowledge sharing and competitive advantage. Knowledge sharing also has a significant relationship with the competitive advantage of the organization under study.

    Keywords: Competitive Advantage, Knowledge Sharing, Organizational Citizenship Behavior
  • Soheil Jahanfar* Pages 24-47

    In this study, the relation among the effect of real and accrual management on the investment efficiency of Tehran Stock Exchange companies has been investigated. For the actual profit variable, according to Cohen and Zawrein (2010), it was used to estimate abnormal operating cash flows, as the remainder of the model. (ABCASH) has been considered as an anomalous operating cash flow criterion, and the Verdi (2007) relationship was used for accruing profit from the modified Jones model and for investment efficiency. In this research, the research data collected from the sample of 114 enterprises during the period of 1388-1394 are tested. The hypothesis test method is the panel data method, which was tested using 9 Eviews software. The results show that there is a relationship between the management of earnings and actual profit management with the direct and significant investment efficiency; in other words, the more effective the real profit management and accruals will be, the more efficient the investment will be.

    Keywords: Accrued Profit, Real Profit, Investment Performance, Stock Exchanges
  • Ali Reza Momeni, Seyedeh Zahra Hosseini* Pages 48-62

    Large audit firms are the result of hundreds of years of integration and education. Due to the problems that have arisen in small and medium-sized auditing firms and are usually unavoidable, integration is a necessary process for the continuation of the auditing professional life in Iran. The present study has tried to examine the effect of audit fees and the amount of delay in the days of audit reports on the audit quality of companies that have used the services of these companies. For this purpose and in order to achieve the research objectives, 80 companies have been selected as a sample using the systematic sampling method. Since the results of this research can be used in the decisions of companies and auditing firms, it is an applied research. Also, considering that this research seeks to find the relationship between several variables, it is descriptive-correlational and its methodology is post-event. The number of years studied is 5 years (1393-1397). The studied models are multiple linear regressions that have been analyzed using Ives software. The results of the hypothesis study showed that in companies that have used the services of the merged auditors, there is a positive relationship between audit fees and the quality of audit services, but this relationship is negative in companies that have not used the services of nonintegrated auditors. In companies that have used merged auditor services, there is a negative relationship between audit report delay and the quality of audit services, and in companies that have not used merged auditor services, there is a positive relationship between audit report delay and audit service quality.

    Keywords: Merger, Audit Firm Merger, Audit Quality, Audit Fees, Audit Report Lag
  • Mohsen Arab Yarmohammadi*, Farhad Dehdar Pages 63-83

    The risk of falling stock prices in the market is one of the main concerns of investors and research in this field can be important for the capital market. This study seeks to investigate the relationship between corporate governance, financial reporting ambiguity and falling stock prices in companies listed on the Tehran Stock Exchange. The components of corporate governance used in this study include institutional shareholder ownership percentage, stock ownership concentration ratio, management shareholder percentage, board independence, board size, CEO influence, CEO duality, and free float percentage. The statistical sample of the study includes 95 companies listed on the Tehran Stock Exchange in the 5-year period from 2009 to 2013. Multiple regression tests were used to test the hypotheses. The results of testing the hypotheses show that there is no significant relationship between any of the components of corporate governance and falling stock prices; but there is a significant relationship between financial reporting ambiguity and falling stock prices in companies. The method used in this research is correlational. This method is useful for studies that aim to discover the relationship between different variables. The present study is a quasi-experimental or post-event research (using past information) which is based on real stock market information and financial statements of companies listed on the Tehran Stock Exchange. Because this study studies data related to five consecutive years and specific time periods, it is in the form of time series and cross-sectional research, and since the results can be used in the decision-making process, this research is an applied research.

    Keywords: Corporate governance, ambiguity in financial reporting, falling stock prices
  • Zohreh Arefmanesh*, Seyed Mohsen Salehi Vaziri, Majid Barzegar Bafruyi Pages 84-97

    Research into the relationship between barriers to entry and corporate performance shows that barriers to entry reduce the performance of new entrants to the industry. Therefore, the purpose of this study is to investigate the relationship between firm performance and barriers to entry (scale savings, industry investment, industry profitability, industry growth, industry size, R&D intensity, and industry advertising intensity) in companies to determine how they impact. Consider the barriers to entry on corporate performance. The present research is a retrospective and purpose-based type of applied research. Empirically, the present research is in the area of accounting research and is based on actual information in financial statements. The statistical population of this research includes all companies listed in Tehran Stock Exchange during the period. Thus, 105 firms were surveyed as sample during the period from 2013 to 2018 For the relationships between variables, the ordinary least squares regression method and Eviews10 software were used, and Q Tobin index was used to evaluate the performance. There is a positive and significant relationship between firm performance and industry size, R&D intensity and industry advertising intensity.

    Keywords: Company performance, Barriers to entry, Q Tobin Index
  • Zeynab Nori*, Hossein Bakhshi Pages 98-115

    The purpose of this study is to investigate the effect of gender component on the volume of accumulated profits distributed in companies. The research method was descriptive correlation using post-event data and inductive method. The statistical population of this study consisted of all companies listed on the Tehran Stock Exchange. The research sample includes a part of the companies listed on the Tehran Stock Exchange, 84 companies whose financial data from 1392 to 1397 were extracted; Formed. Data analysis method was performed using structural equation technique in Ives 7 software. The research results showed that; The number of women members of the board and the ratio of independent female managers have a significant effect on the volume of accumulated dividends. The ratio of independent male managers and the ratio of female internal managers have a significant effect on the volume of accumulated dividends. However, the weight ratio of female internal managers to female board members does not have a significant effect on the amount of accumulated dividends.

    Keywords: Gender composition, board, dividend payment
  • Morteza Shafi Zadeh*, HAbib Movahedi Kozani Pages 116-134

    Today, crisis management is considered an integral part of contemporary urban planning, and is one of the most effective scenarios for managing the situation of "locating emergency" victims. Emergency accommodation is a stage in which social processes empower and improve the type of settlements after the crisis. Socially, emergency housing means the rescue of refugees, helping the injured, and starting daily activities after the crisis. In this type of settlement, social processes of empowerment and improvement of the type of settlements after the crisis take place. The present study seeks to identify safe places for emergency residents of Rasht city during the crisis. The governing approach to this research is descriptive-analytic and type of documentary research. According to the data extracted from the comprehensive plan of Rasht city, the criteria for close proximity to residential use, availability of open space, remoteness from areas with natural hazards, access to appropriate networks and remoteness from hazardous facilities as selection indicators They were Then, experts from urban issues are asked to identify priorities. The results showed that the availability of the appropriate access network has the highest weight (0.242) and the closeness to the lowest-rated residential property (0.110). Finally, proposed locations for emergency housing were presented in each of the districts of Rasht.

    Keywords: Emergency accommodation, temporary accommodation, crisis management andnatural disaster